top of page

Thu, 15 Apr

|

Platforma Zoom

Motnje hranjenja

(pre)pogosto spregledan problem našega časa

Registration is Closed
See other events
Motnje hranjenja
Motnje hranjenja

Čas in lokacija

15 Apr 2021, 19:00 – 21:30

Platforma Zoom

O dogodku

Motnje hranjenja lahko opišemo kot bolezni psihiatričnega izvora, ki pri posameznikih povzročajo velike spremembe v odnosu do hrane, prehranjevalnih navadah, celotnem vedenju v povezavi s hrano in samopodobo. Kljub temu, da imajo nekaj skupnih lastnosti in da jih lahko zajamemo v ohlapno definicijo, se posamezne motnje med seboj močno razlikujejo.

Delijo pa si še nekaj skupnega: hrana v večini primerov nima neposrednega vpliva na sam nastanek ali razvoj bolezni. V ozadju se skoraj vedno skrivajo čustvene stiske, težavna in stresna življenjska obdobja, pretekle travme ali drugi zunanji dejavniki.

Najpogostejše oblike motenj hranjenja so:

  • anoreksija nervoza
  • bulimija nervoza
  • kompulzivno prenajedanje

V zadnjih letih pa se vse pogosteje pojavljajo še nekatere druge oblike motenj hranjenja, npr. ortoreksija in bigoreksija.

Kako do motenj hranjenja pride, kakšne so njihove lastnosti in razlike med njimi, kako jih zdravimo ter kako lahko zmanjšamo pogostost njihovega pojavljanja, bosta na dogodku predstavili asist. dr. Karin Sernec, dr. med., specialistka psihiatrije in vodja Enote za zdravljenje motenj hranjenja na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana ter doktorska študentka iz West Sydney University in avtorica več znanstvenih člankov na dotičnem področju, Katarina Prnjak, mag. psihologije.

Vstopnice

  • Redne vstopnice

    Z vstopnico si zagotovite udeležbo na spletnem predavanju in dostop za ogled za nazaj (potrebujete Google račun).

    €30.00
    Sale ended

Total

€0.00

Delite dogodek

bottom of page