Motnje hranjenja

(pre)pogosto spregledan problem današnjega časa

Motnje hranjenja - (pre)pogosto spregledan problem našega časa

Anoreksija nervoza, bulimija nervoza in kompulzivno prenajedanje.

 

Najpogostejše oblike motenj hranjenja, za katere ste najverjetneje že slišali, morda ste se neposredno ali posredno z njimi tudi že srečali. Gre za skupino psihiatričnih bolezni, katerim je skupen izkrivljen odnos do hrane, kar vodi v močno spremenjene prehranjevalne navade z dolgoročno nevarnimi in potencialno usodnimi posledicami. Med omenjenimi motnjami obstaja kar nekaj podobnosti, pa tudi velikih razlik. Ravno zato sta njihov potek in zdravljenje močno odvisna od posameznikovih lastnosti in potreb. 

 

Namen dogodka je predstaviti lastnosti, podobnosti in razlike med posameznimi motnjami hranjenja, vpogled v razloge za njihov nastanek in potek ter seveda pojasniti pristop za uspešno zdravljenje ter dolgoročne rešitve.

 

Dogodek je namenjen vsem strokovnim delavcem, ki se v svojem poklicu srečujejo z osebami z motnjami hranjenja, prehranskim strokovnjakom, osebnim trenerjem, psihoterapevtom in vsem osebam (starši učitelji, socialni delavci…), ki so se v življenju posredno ali neposredno srečali z motnjami hranjenja.

O predavateljici

Asist. dr. Karin Sernec, dr. med., specialistka psihiatrije

Ena večjih in najbolj poznanih strokovnjakinj s tega področja pri nas ter vodja Enote za zdravljenje motenj hranjenja na Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana. Odlikuje jo neprimerljiva strokovna podkovanost in osebni ter čuteč pristop do pacientov. Na svojih predavanjih vedno znova navdušuje in poslušalcev ne pušča ravnodušnih.

entry-RpVYZQjO-477276.jpg

Časovnica dogodka

16.30 – 17.00 Registracija

17.00 – 18.00 Ozadje motenj hranjenja in kako jih prepoznati

 

18.00 – 18.15 Odmor za kavo

 

18.15 – 19.00 Anoreksija, Bulimija

19.00 – 19.15 Odmor za kavo

19. 15 – 20.00 Kumpulzivno prenajedanje, NOVE oblike motenj hranjenja

Zgodnje prijave do 31. 3. 2020

40€     30€

Četrtek, 23 april

Biotehniška fakulteta

17.00

Zavod SpoznajPrehrano

031 425 221

info@spoznajprehrano.com

Ostani na tekočem

  • Grey Blogger Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon

Zavod SpoznajPrehrano