top of page

3 koraki prehranskega svetovanja


prehransko svetovanje, spoznajprehrano, individualni pristop, strokovni nasveti, življenjski slog, cilji, prehrana, prehranske navade

1. Analiza dosedanjih prehranskih navad.

O tej temi se pogovorimo na uvodnem posvetu, kjer ima stranka glavno besedo. Cilj je spoznati njene želje, dosedanji način prehranjevanja oziroma pridobiti čim več informacij, na podlagi katerih lahko zastavimo skupne cilje in ustrezno svetujemo o prilagoditvah prehrane.


2. Prehrano prilagodimo tvojim potrebam in željam.

V samem začetku je izrednega pomena ugotoviti pomanjkljivosti trenutnih prehranskih navad, kje so možnosti za izboljšave, na kaj moraš biti pozoren. Pri tem bomo upoštevali tudi tvoje želje in predloge, ki jih bomo smiselno vpeljali v prehranski načrt. Včasih se zgodi, da oseba ne mara zelenjave, pa vendar ji moramo na zanimiv in predvsem izvedljiv način predstaviti predloge, s pomočjo katerih bi se oseba postopoma navajala na zelenjavo v svoji prehrani.

3. 100 % podpora in strokovni nasveti.

Smo strokovno izobražen kader, zato so vse informacije in nasveti, ki jih predamo stranki strokovni jasni, nezavajajoči in objektivni. Stranki namreč ne obljubljamo rezultatov, za katere vemo, da niso izvedljivi oziroma zdravstveno primerni. Enkrat tedensko se slišimo preko zoom - a ali v živo. Velik poudarek namenimo namreč sprotnemu spremljanju procesa, podpori in sprotnemu izobraževanju. Na uri srečanja razrešimo morebitne izzive, vprašanja, ki so se vam porodila tekom tedna.

Glavni cilj prehranskega svetovanja je stranki predati strokovno podkrepljene informacije in znanje, s pomočjo katerega uspešno doseže svoje cilje. Želimo, da postane samostojna pri novem načinu prehranjevanja, ki ga lahko uspešno vzdržuje tudi kasneje, ko je naše sodelovanje zaključeno. Misliš, da bi ti koristila pomoč pri doseganju dolgoročnih rezultatov? Potem nam lahko pišeš na mail: info@spoznajprehrano.si.58 views0 comments

Comentarios


Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page