top of page

3 razlogi zakaj bi si želel/a, da je tvoja prehrana bolj urejena


urejena prehrana, višja raven energije, samozavest, svobodno prehranjevanje, življenjski slog, zdrav odnos do hrane

1. Zdravje in višja raven energije.

Verjetno se je že vsem kdaj zgodilo, da smo po obilnem obroku občutili utrujenost? No, tudi tukaj ima lahko prste vmes prehrana. Neredni obroki, ki so nato še velikokrat sestavljeni iz enostavnih ogljikovih hidratov, veliko maščob in sladkorjev, povzročijo, da naše telo postane zaspano, saj mora veliko energije porabiti za prebavo velikokrat energijsko preobilnega in hranilno revnega obroka.

2. Boljše počutje v lastnem telesu.

Neurejena oziroma prehrana, ki ne ustreza tvojemu načinu življenja lahko na dolgi rok pripelje do odvečnih kilogramov, slabega počutja, utrujenosti, težav s prebavo, to pa lahko nadaljno vpliva na nezadovoljstvo v lastnem telesu. Da se temu izognemo je potrebno poskrbeti za ustrezno prehrano (raznovrstna, polnovredna in energijsko ustrezna).

3. Svobodno prehranjevanje.

Veliko ljudi se obremenjuje s štetjem kalorij, kaj lahko jedo in česa ne, pikniki, družinska kosila jim povzročajo preglavice in stres…Želimo si, da bi bilo tega čim manj ter, da bi z našo pomočjo ponovno vzpostavil zdrav in svoboden odnos prehranjevanja, ki ti bo omogočil, da boš v hrani užival/a.


Se morda najdeš v zgornjih opisih? Je morda še kakšen razlog, zaradi katerega si želiš urediti svojo prehrano? Zaupaj nam ga v komentar! Če pa si pripravljen stopiti iz cone udobja, nam pošlji sporočilo tudi v inbox in pomagali ti bomo pri uvajanju novih prehranskih navad za uspešno doseganje želenega cilja.


106 views0 comments

Comments


Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page