top of page

3 stvari, ki se jih moraš vprašati preden se podaš na pot hujšanja


spoznajprehrano, izguba telesne mase, telesna masa, hujšanje, prehranski strokovnjak, nutricionist, dietetik, kilogrami, kalorije, dieta

1. Ali sem pripravljen/a spremeniti navade?

Je prvo vprašanje, ki si ga moraš zastaviti preden se podaš na pot izgube telesne mase. Spreminjanje navad bo namreč ključno dejanje, ki te bo uspešno pripeljalo do cilja. Zavedati pa se moraš tudi, da pot do njega še zdaleč ne bo brez vzponov in padcev.

2. Ali bom lahko dolgoročno sledil/a prehrani, ki mi jo narekuje dieta?

Na internetu zaslediš dieto oz. način prehranjevanja, ki obljublja 100 % rezultate. Namesto, da se brezglavo “zapodiš” v njo, si raje pred začetkom zastavi navedeno vprašanje. Se sklada s tvojimi preferencami in življenjskim slogom in te ne bo preveč omejevala pri izbiri živil, da ji boš lahko sledil/a, ne več dni ali tednov, ampak več let? Le v primeru, da na vprašanja odgovoriš pritrdilno se je te diete smiselno lotiti, saj to pomeni, da jo boš lahko uspešno vključil/a v svoj vsakdan in se izognil/a začaranim krogom, ki so glavni krivci za neuspešnost diet.

3. Ali je “varno”, da se na hujšanje podam sam/a, brez strokovne pomoči?

Lahko je varno, kar pa ne pomeni, da bo tudi uspešno. Kaj narediš, ko se ti pokvari pralni stroj? Najverjetneje pokličeš serviserja, ki se ukvarja s takšnimi popravili kajne? Zakaj ne bi enako storil/a tudi pri prehrani in si s tem prihranil/a čas, ki bi ga sicer namenil/a branju (po možnosti) nestrokovnih in laičnih člankov, ki bi prej prispevali k neuspehu kot k uspehu pri doseganju tvojega cilja?

Pot izgube telesne mase je proces, katerega prvi in ključni korak je odločitev, zakaj si tega želiš. Temu sledi izdelava načrta, kako se boš procesa lotil/a. Če imaš dovolj poskušanja, dvomov in začaranih krogov, ti lahko na pomoč priskočimo mi. Ne bomo te poslali na dieto, temveč ti bomo pomagali pri oblikovanju življenjskega sloga, ki te bo pripeljal do cilja, ki ga boš lahko tudi dolgoročno ohranjal/a.

108 views0 comments

Comentários


Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page