top of page

3 stvari, ki so del uspešne izgube telesne mase


izguba telesne mase, spoznajprehrano, cilji, uravnotežena prehrana, spremembe, začaran krog

1. Postopno spreminjanje prehranjevalnih navad.

Sprememba prehranjevalnih navad in izguba telesne mase bosta precej bolj uspešni, če se ju lotiš postopoma. Zastavljaj si manjše cilje in izzive, ki jih lahko vpelješ v svoj vsakdan, brez da ti to predstavlja večji napor. Naj bo to vir beljakovin v vsakem obroku, skleda solate ob kosilu, manj mastni sir na pici. Nekaj, kar je zgolj dodatek/zamenjava v tvoji obstoječi prehrani in bo postopoma prišlo v tvojo podzavest in ne kopica novosti, ki zahtevajo veliko tvojega časa, razmišljanja in tvojemu prehranjevanju kradejo užitek.

2. Brez ekstremov.

Če želiš uspešno izgubiti telesno maso se nobenemu živilu ne rabiš v celoti odpovedati. Ne, niti kruhu in sladkorju. V celotni sliki pestre in uravnotežene prehrane, ki temelji na hranilno bogatih živilih, se prav za vsako hrano najde mesto. Potrebno je le nekoliko več pozornosti pri pogostosti in količini. Je pa zagotovo vsaj občasno vključevanje določene hrane bolj vzdržno, kot da se nečemu v celoti odpoveš, čeprav po tem hrepeniš.

3. Čim manj kompliciranja.

Če v svojo prehrano vpelješ majhne in enostavne spremembe, ki te bodo na koncu ravno tako pripeljale do tvojega cilja, boš te spremembe lažje ozavestil/a, tvoj vsakdan pa se ne bo vrtel le okoli hrane. Seveda boš sprva moral/a prehrani nameniti nekoliko več pozornosti, cilj pa je, da s postopnim delom, vsaka navada najprej preide v tvojo podzavest in se nato lotiš naslednje. Na ta način se lahko tvoje prehranjevalne navade na dolgi rok spreminjajo, brez da to sploh bistveno opaziš.

Marsikdo se vrti v začaranem krogu izgube in ponovnega pridobivanja telesne mase. A o uspešni izgubi telesne mase govorimo, ko smo to sposobni ohranjati na dolgi rok, brez vračanja na stare tirnice. Ključno je, da se jo lotiš postopoma in z majhnimi ter čim bolj neopaznimi spremembami, ki preidejo v tvojo podzavest. Uspešna izguba telesne mase ni mesečni program, temveč sprememba načina življenja.


316 views0 comments

Comments


Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page