top of page

Hitra hrana - ja ali ne?

Zagotovo se tudi tebi kdaj zacedijo sline po hitri hrani. Ampak, če vsaj malo paziš na svojo prehrano "junk" verjetno ne pride v poštev. Ali pač?


Vedno poudarjamo, da če se vsaj 80 % časa držiš načel ustrezne in uravnotežene prehrane, preostalih 20 % pripada hrani za dušo. Takšen način prehranjevanja ja zagotovo bolj vzdržen od strogega omejevanja določenih živil. In k hrani za dušo spada tudi hitra hrana.


Hitra hrana je najpogosteje energijsko bogata ter vsebuje veliko (nasičenih) maščob, soli in sladkorja, po drugi strani pa premalo beljakovin, prehranske vlaknine, vitaminov in mineralov. Prav zato naj takšni obroki ne bodo stalnica, brez težav pa so lahko občasna popestritev na tvojem jedilniku. Takrat le bodi pozoren, da ostale obroke v dnevu načrtuješ tako, da bodo manj bogati z energijo, hkrati pa boš z njimi pokril vse potrebe po vseh hranilih.


Izbrali smo nekaj obrokov, ki jih ponujajo restavracije s hitro prehrano. Na infografiki so predstavljene njihove povprečne energijske in hranilne vrednosti. Te se seveda lahko od ponudnika do ponudnika (zelo) razlikujejo.


S čim pa se ti najraje “pregrešiš”?

hitra hrana, junk, hamburger, bigmac, pica, pizza, burek, kebab
Hitra hrana

407 views0 comments

Comments


Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page