top of page

Kinder čokolada

Kinder čokolada.


Iz imena bi sicer sklepali, da je namenjena otrokom, ampak verjetno se vsi strinjamo, da ima ob pogledu nanjo vsak izmed nas še malo otroka v sebi, a ne?


Čeprav so bili izdelki Kinder v osnovi namenjeni otrokom, to ne pomeni, da so prehransko bolj ustrezne. Energijsko bogate, hranilno dokaj revne. Ampak aja, saj takšne sladice so.


Različic Kinder čokolad je iz leta v leto več. Če se je naše otroštvo vrtelo okrog Kinder jajčka in Kinder čokoladic, imamo zdaj na voljo vse do raznih hlajenih desertov in celo Kinder sladoleda.

kinder, čokolada, kalorije, pingui, mich schnite, maxi king, delice, happy hippo, country, cards, choco fresh, bueno, bueno white, surprise, joy, jajček, mlečna čokolada, ferrero
Kinder čokolada

Kot lahko vidiš ima večina izdelkov Kinder relativno primerljivo energijsko vrednost (na 100 g). Torej, če namesto »samo« čokolade izbereš izdelek z dodatnim čokoladnim oblivom, bogato kremo, polnjenega s karamelo ali z dodatnim piškotom, to ne pomeni, da boš s tem vnesel/a več kalorij. Ne spuščaj se v takšne podrobnosti in izberi tistega, ki ti je najljubši.


Če pa veš, da je količina tvoja šibka točka pa lahko izbiraš malo bolj premišljeno. Pakiranja so namreč precej različnih velikosti in ti je lahko v pomoč, da izbereš manjše. Si predstavljaš, da odpreš Kinder Maxi King, ga poješ polovico in drugo polovico shraniš za kasneje? V teoriji že, v praksi pa…


Sicer pa tudi člani zavoda SpozanjPrehrano nismo nobena izjema in smo veliki ljubitelji izdelkov Kinder. Žan in Blaž imata najraje Kinder Maxi King, Aljoša Kinder Bueno, Varinejin najljubši pa je Kinder Country. Kaj pa tvoj?

365 views0 comments

Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page