• Varineja Drašler

Ko je vrečka (pre)hitro prazna

Arašide (za katere že veš, da spadajo med stročnice) in oreške uvrščamo med hranilno bogata živila. Vsebujejo velik delež nenasičenih maščob, beljakovine, prehransko vlaknino, vitamine in minerale ter antioksidante. Njihovo uživanje je povezano z zdravju koristnimi učinki, zato so zelo dobrodošli na tvojem jedilniku. Lahko si jih privoščiš za malico v kombinaciji s sadjem in jogurtom, obogatiš kosmiče ali kašo, z njimi popestriš solato ali pa na »azijski« način obarvaš kosilo.


Arašidi in oreški so sicer vir kakovostnih maščob, vendar vseeno ne pozabi, da je maščoba energijsko najbogatejše hranilo. Iz tega razloga moraš nameniti nekoliko več pozornosti temu, kakšno količino vključiš v obrok. Saj veš, zmernost je lepa čednost.

Velikost pakiranja

Se tudi tebi (pre)pogosto dogaja, da ko enkrat načneš vrečko arašidov ali oreškov, je ta – hočeš nočeš – kmalu prazna? Da bi se temu izognil, si lahko pomagaš tako, da si predhodno v manjšo skodelico odmeriš ustrezno količino. Na srečo pa na trgovinskih policah obstajajo tudi manjša in bolj priročna pakiranja arašidov in oreškov, s katerimi boš lažje nadzoroval količino, ki jo boš pojedel. Manjše pakiranje = manjša možnost, da poješ preveč.* Enak nasvet velja za vsa živila.

58 views0 comments

Recent Posts

See All

Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

Zavod SpoznajPrehrano

031 425 221

info@spoznajprehrano.com

Ostani na tekočem

  • Grey Blogger Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon

Zavod SpoznajPrehrano