top of page

Ko je vrečka (pre)hitro prazna

Arašide (za katere že veš, da spadajo med stročnice) in oreške uvrščamo med hranilno bogata živila. Vsebujejo velik delež nenasičenih maščob, beljakovine, prehransko vlaknino, vitamine in minerale ter antioksidante. Njihovo uživanje je povezano z zdravju koristnimi učinki, zato so zelo dobrodošli na tvojem jedilniku. Lahko si jih privoščiš za malico v kombinaciji s sadjem in jogurtom, obogatiš kosmiče ali kašo, z njimi popestriš solato ali pa na »azijski« način obarvaš kosilo.


Arašidi in oreški so sicer vir kakovostnih maščob, vendar vseeno ne pozabi, da je maščoba energijsko najbogatejše hranilo. Iz tega razloga moraš nameniti nekoliko več pozornosti temu, kakšno količino vključiš v obrok. Saj veš, zmernost je lepa čednost.

arašidi, kikiriki, peanut, porcija, kalorije, količina, pakiranje, embalaža, gram
Velikost pakiranja

Se tudi tebi (pre)pogosto dogaja, da ko enkrat načneš vrečko arašidov ali oreškov, je ta – hočeš nočeš – kmalu prazna? Da bi se temu izognil, si lahko pomagaš tako, da si predhodno v manjšo skodelico odmeriš ustrezno količino. Na srečo pa na trgovinskih policah obstajajo tudi manjša in bolj priročna pakiranja arašidov in oreškov, s katerimi boš lažje nadzoroval količino, ki jo boš pojedel. Manjše pakiranje = manjša možnost, da poješ preveč.* Enak nasvet velja za vsa živila.

105 views0 comments

Comments


Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page