top of page

Lahka skuta


Naslednji iz serije izdelkov, ki so ti na voljo v polnomastni in lahki različici je skuta.


Skuta je okusen mlečni izdelek, z visoko vsebnostjo kakovostnih beljakovin. Popestri in hranilno obogati lahko praktično vse obroke, sladke in slane, kot tudi sladice.

Skuta, beljakovine, proteini, Mu, mu cuisine, kalorije, maščobe, polnomastna, lahka, posneta, mleko, mlečni izdelki
Skuta in lahka skuta

Vsebnost beljakovin v skuti se giblje med 10 in 15 g na 100 g. Tudi tokrat pa igra pomembno vlogo to, kakšno skuto izbereš. Polnomastna skuta ima visok delež maščob, in sicer skoraj enak tistemu, kolikor vsebuje beljakovin. Visoka vsebnost maščob pa posledično prispeva k višji energijski vrednosti skute.


Na drugi strani pa imamo lahko skuto. Različic je v tem primeru več, od delno posnete skute, do takšne, ki je skoraj popolnoma brez maščob. Če izbereš slednjo je njena energijska vrednost več kot enkrat manjša kot pri enaki količini polnomastne skute.


S posneto skuto lahko beljakovinsko obogatiš svoje obroke, brez da se ob tem močno poveča njihova energijska vrednost. Kot alternativo lahko uporabiš tudi manj masten grški jogurt in skyr, ki sta po sestavi zelo primerljiva.


Kateri pa je tvoj najljubši mlečni izdelek z visoko vsebnostjo beljakovin?

768 views0 comments

Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page