top of page

(Proteinske) čokoladice

»Saj je skoraj kot original…«


»…samo malo manj sladka.«

»…samo tekstura je hmm, drugačna.«

»...samo karamela ima malo kovinski priokus.«


Skoraj vsaka običajna čokoladica že ima svojega proteinskega dvojnika. Ampak dajmo si priznat. Ni važno kako močno se prepričuješ, da je skoraj kot »prava«, nikoli zares ne bo.

snickers, čokolada, karamela, arašidi, protein, beljakovine, beljakovinska čokolada, proteinska čokolada, kalorije, sladkor
Snickers

Proteinske čokoladice so lahko super izbira za hitro malico, ko ti res zmanjka časa za kaj drugega. Ker ima drugačno razmerje med hranili, boš po njej dlje časa sit/a in boš lažje dočakal/a naslednji obrok. Ampak ker so si čokolade z večjo vsebnostjo beljakovin precej različne med seboj, se moraš najprej naučiti »razvozlati« deklaracijo in izbrati takšno, ki je dejansko bolj ustrezna.


Če pa si želiš pristnega okusa »originalne« čokolade, predvsem z namenom, da se z njo posladkaš – potem to tudi izberi. Lahko že ta obrok uravnotežiš tako, da zraven poješ še npr. lonček grškega jogurta. -Sicer pa poskrbi, da v ostale obroke vključiš dovolj živil, ki že sami po sebi vsebujejo več beljakovin.


Verjetno ni potrebno poudarjati razlike v ceni. 2,4 €. Za ta denar dobiš najmanj 3 piščančje zrezke, pol kilograma tofuja in kilo skyra.


Kaj izbereš?

290 views0 comments

Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page