top of page

Solatni preliv za piko na i

Kadar nimaš časa, da bi si doma pripravil/a obrok za na pot, si lahko malico kupiš tudi v trgovini. Burek, pica ali sirova štručka so kar mamljive izbire, vendar veš, da ne ustrezajo ravno tvojim prehranskim ciljem. Namesto tega zato raje izbereš predpripravljeno solato s poljubnimi dodatki (s piščancem, tuno, stročnicami...). Na solato pa seveda spada tudi okusen preliv. Ponudba le teh je kar pestra, ponavadi pa so na voljo v manjših porcijskih pakiranjih, ki vse skupaj še poenostavijo.


Spisek sestavin je pri vseh prelivih kar precej obsežen. Od najbolj osnovnih, kot so olje, kis, sladkor, sol in začimbe, pa do različnih začimb, škroba, jajc in nekaterih aditivov.


Še bolj pozoren/a pa bodi na njihovo energijsko vrednost. Če si za malico izbral/a solato, zaradi njene nižje energijske vrednosti, ne pokvari vsega s (preveč) kaloričnim prelivom. Še tako ustrezen obrok se lahko hitro spremeni v kar velik energijski zalogaj.

solata, preliv, energija, kalorije, preliv za solato, dressing
Solatni preliv

Na tisto, kar še lahko vplivaš, je tudi količina preliva, ki bo pristala na tvoji solati. Čeprav je pakiranje manjše, nikjer ne piše, da moraš porabiti celo vrečko. Preliva dodaj toliko, da popestriš okus solate, ostalo pa v hladilnik shrani za naslednjič.


167 views0 comments

コメント


Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page