top of page

Zajtrk na poti

Situacija: Prespiš budilko, kar pomeni, da že zamujaš v službo/na sestanek/v šolo. Ali v takšnem primeru vseeno poskrbiš za zajtrk ali ga izpustiš?

V primeru, da zajtrk izpustiš z izgovorom : “Za zajtrk imam čisto premalo časa”, smo zate pripravili enostavno rešitev. Podajamo ti predloge živil, ki jih imaš lahko vedno doma, njihova prednost pa je ta, da so priročna in lahko v časovni stiski zajtrk poješ tudi na poti ali ko prispeš v službo/v šolo.


Če želiš, da te obrok ustrezno nasiti, pred odhodoma od doma pograbi kombinacijo živil iz različnih skupin makrohranil, ki bodo skupaj sestavljala uravnotežen obrok. Na primer: navadni jogurt in nektarina. Vseeno pa je boljše, da poješ npr. le nektarino ali le jogurt, čeprav bo čas sitosti v takšnem primeru krajši, kot da zajtrk izpustiš in te kasneje v dopoldnevu napade volčja lakota.

zajtrk, na poti, to go, budilka, jogurt, banana, sadje, kefir, kruh, polnozrnat kruh, mandlji, oreški, oreščki, ovseni kosmiči, smuti, smoothie, grški jogurt, skyr, kosmiči, granola, žitna ploščica, frutabela, laneno seme, marelice, krekerji, humus, jabolko, sendvič, namaz, pršut, špinača, zelenjava, kalorije, nektarina, malica

Ko se boš naslednjič znašel/a v stiski s časom, ne bo izgovora za izpuščanje zajtrka, saj boš imel/a doma priročna živila, ki jih lahko hitro pograbiš in pospraviš v torbico ali nahrbtnik.

Keep it simple. Ni potrebno, da zajtrk vsebuje tisoč in eno sestavino.

302 views0 comments

Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page