top of page

So oreščki primerni za hujšanje?


Oreščki – zdaj verjetno že vsem znano, da so zdrava izbira ter zaželeni v naši prehrani. Zakaj? Ker vsebujejo veliko vitaminov, mineralov, prehranske vlaknine, antioksidantov, enkrat nenasičenih maščobnih kislin ter omega 3 in omega 6 maščobnih kislin.

Vendar!!!


Oreščki so bogati z maščobami ter posledično energijo. Iz tega razloga se priporoča pest oreščkov na dan (leva pest). V kolikor vam je cilj izguba teže in želite nezdravo hrano v obliki sladic, čokolade, piškotov ter peciva zamenjati z oreščki – super, vendar to storite premišljeno. Če ste se odločili, da boste namesto določenega obroka raje zaužili par oreščkov, bodite pozorni, da jih bo res zgolj par!

Poznate pistacije?

Zagotovo jih. Vrsta oreščkov, s koščičastim plodom, ki vsebuje semena zelenkaste barve. In ta semena so zelo, zelo okusna in problematična, ko se je potrebno ustaviti ter odločiti, da bi prihranili vrečko do naslednjič. Še posebej problematična je ta vrsta oreščkov, ko gledamo televizijo in hkrati brezskrbno lupimo te naše pistacije.

Z mislijo, da delamo dobro za naše telo, lahko na ta način hitro ter brez zavedanja zaužijemo tudi bolj energijsko bogat obrok, kot bi ga sicer.

Predlagamo torej, da preden se lotite vrečke pistacij ali katerih koli drugih oreščkov, najprej oddvojite eno pest ter poskrbite, da pri tej eni pesti tudi ostane.

930 views0 comments

Recent Posts

See All

Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page