top of page

Naj bo veseli december brez slabe vesti! :)


Zakorakali smo v veseli december! Vsi so veseli, bodite tudi vi! 😉

Tisti čas v letu, ko se v (pre)velikih puloverjih tako dobro počutimo. Obdobje, ki ga povezujemo s slavjem, dobro voljo ter nenazadnje dobro hrano. Obdobje v katerem se načeloma tudi manj obremenjujemo z določenimi stvarmi. V kolikor se nabere kak kilogram tekom praznikov, bomo ta "problem" reševali z začetkom novega leta. Posledično ne preseneča, da novoletne zaobljube v veliki večini vključujejo tudi "shujšal/a bom" obljubo.

Pa je potrebno, da nabiramo kilograme tekom tega prazničnega vzdušja? Ali se moramo popolnoma odpovedati vsem dobrotam, v kolikor želimo dočakati januar v enaki konfekcijski številki?

Vsekakor se lahko veselimo ter uživamo v prazničnih dobrotah tudi brez slabe vesti. Svetujemo, da upoštevate spodnje predloge ter ostanete veseli tekom veselega decembra 😊


  1. Ko se odpravljate na slavje, kjer pričakujete okusno hrano, ki se ji težko uprete, se predhodno dobro najejte kvalitetne hrane, ki vsebuje več beljakovin in zelenjave. Siti boste imeli manjšo željo po drugih dobrotah.

  2. Uživajte hrano počasi in se zavestno osredotočite na bogate okuse, ki jih izbrana hrana vsebuje. Bolj boste uživali ob jedi, hkrati pa boste pojedli tudi manj.

  3. Ob druženjih se ne osredotočajte na hrano, temveč na ljudi okrog nje. Naj bo poudarek na kvalitetnem druženju ob hrani in ne na sami hrani.

  4. Kritično se odločite s čim se boste "pregrešili". Ni vam treba pojesti ravno vsega😉

  5. Ne dovolite, da vam nekdo drug vsiljuje hrano. Vljudno odklonite dodaten kos torte, ljudje vam ne bodo zamerili, verjemite.

  6. V kolikor ste pojedli malo več, kot ste pričakovali, kompenzirajte to na račun znižanja vnosa maščob pri drugih obrokih (namesto polnomastnih izdelkov izbirajte izdelke z manj maščob; jedem dodajte manj olja ali masla, kot bi drugače…).

  7. V kolikor vam je cilj izguba telesne mase, se v tem obdobju raje osredotočite na vzdrževanje telesne mase. Bolj zadovoljni boste z doseganjem manjših in lažje dosegljivih ciljev.

  8. Uživajte in bodite veseli.

Lepe praznike! 😊

264 views0 comments

Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page