top of page

5 stvari, ki jih moraš vedeti o zavodu SpoznajPrehrano


zavod, spoznajprehrano, prehrana, hrana, prehranski strokovnjak, dietetik, nutricionist

1. Zavod SpoznajPrehrano uradno deluje že vse od leta 2017.

Zavod je nastal že nekaj let preden je zanimanje za prehrano doživelo eksponentno rast in se je s tem posledično povečalo število prehranskih strokovnjakov in “strokovnjakov”. Ker na področju prehrane delujemo že 5 let, smo v tem času pri svojem delu nabrali kar precej izkušenj, preko katerih vso poznano teorijo učinkovito prenašamo v prakso.

2. Zavod SpoznajPrehrano sestavlja 6 članov z univerzitetno izobrazbo iz področja prehrane/dietetike.

Zavod trenutno sestavljamo 3 dekleta in 3 fantje, skupno pa nam je to, da ob naših imenih stojijo nazivi dipl. inž. živilstva in prehrane, dipl. dietetik ali mag. prehrane. To pomeni, da smo se o prehrani že samo v sklopu študija izobraževali od 3 do 5 let, kar nas tudi pomembno loči od nekaterih prehranskih strokovnjakov, ki svoj naziv in večino prehranskega znanja pridobijo na nekaj tedenskem ali mesečnem tečaju.

3. Zavod SpoznajPrehrano ima delovne izkušnje s področja klinične prehrane.

Večina članov zavoda se redno srečuje s klinično prehrano, v sklopu dela na različnih zdravstvenih inštitucijah. To je tudi razlog, da se čutimo dovolj kompetentne za svetovanje tudi v primeru različnih bolezenskih stanj.

4. Zavod SpoznajPrehrano se redno izobražuje in nadgrajuje svoje znanje.

Ker se radi učimo in ker znanja ni nikoli preveč, se člani redno izobražujemo na različnih konferencah, kongresih, webinarjih in podobnih dogodkih. To nam omogoča, da smo v koraku z najnovejšimi dognanji, smernicami in priporočili ter vsemi morebitnimi spremembami, ki se dogajajo na prehranskem področju.

5. Zavod SpoznajPrehrano se lahko pohvali že s kar nekaj uspehi.

V 5 letih našega delovanja smo opravili že številna individualna svetovanja z različnimi strankami, organizirali več konferenc, predavanj in webinarjev, kot gostujoči predavatelji sodelovali na številnih dogodkih, sodelovali z različnimi podjetji, izdali 4 lastne produkte/priročnike in še bi lahko naštevali.


Skupek vsega naštetega nam omogoča, da svoje znanje uspešno predajamo naprej. Ob tem tudi poskrbimo, da vse strokovne informacije prevedemo v jezik, ki je razumljiv laični populaciji in jih naredimo uporabne v praksi.


Hvala vsem, ki nas spremljate, nam zaupate in nas podpirate. Če ne bi bilo vas zavod SpoznajPrehrano danes ne bi bil tukaj, kjer je.



55 views0 comments

Pridruži se ostalim prejemnikom e-novic!

Ostani na tekočem z objavami, dogodki, popusti in drugimi novicami - prijavi se na e-novice in postani del naše skupnosti.

bottom of page